Om oss

Yrkesroll och yrkesidentitet är viktigt. Yrkesföreningen vill vara en mötesplats för församlingspedagoger där folkbildning, församlingspedagogik, teologi och arbetsmetodik är viktigt. Vi vill synliggöra och tydliggöra värdet av att vara Församlingspedagog. Vi vill att kunskap och kompetens ska stå i centrum.

Församlingspedagogik innebär också att förmedla teologi på ett sådant sätt så att det blir relevant i människors liv. Det handlar om mötet mellan människor: om tro, om delande, om växande, om församlingsstrategier och om en helhetssyn på lärande. Om bron mellan Svenska kyrkan och samhället.

Som en sammanfattning på detta vill föreningen visa upp yrkets stolthet, pedagogik och profession för andra samt på lång sikt arbeta för att få vår yrkestitel skyddad i Svenska kyrkan. Vi gör detta tillsammans med våra medlemmar och måste hjälpas åt för nå dit. Vi behöver gemensamma krafter för att förändra.

Läs gärna mer här (PDF):

| Mer om Yrkesföreningen |