Titelskydd

Oktober 2019 skickade vi ut ett mejl till Kyrkostyrelsen, Sveriges alla stiftspedagoger samt våra fack Vision, KyrkA och Lärarförbundet.

Här kan ni läsa om vårt senaste – Vår skrivelse till Kyrkostyrelsen (Stiftspedagogernas och facken ser alla lika ut).

——————-

Facket KyrkA skrev 2019 en intervju med ordförandenOm titelskydd

——————-

Kyrkomötet 2018 i Uppsala hade en motion om titelskydd för församlingspedagoger. Eftersom det är en av yrkesföreningens viktigaste uppdrag läggs den nu upp på hemsidan

2018:95 Motion om titelskyddet för församlingspedagoger.

Läs även betänkandet från Tillsyns- och uppdragsutskottet

Tillsyns- och uppdragsutskottets betänkande om motionen.

Vi tycker som yrkesförening att denna motion är bra skriven för vårt titelskydd. Nu när vi också vet att motionen avslogs i Kyrkomötet på betänkandet från Tillsyns- och uppdragsutskottet tror vi att flera liknande motioner kommer att dyka upp i framtiden.

Vi i styrelsen fortsätter dock att göra oss som yrkesförening synlig och vill visa på relevansen av ett titelskydd för församlingspedagogernas yrke.